Buying is voting

Zoals beloofd: hier is de oplossing. En ze werkt. Ik heb het zelf getest.

Het zijn een paar heel simpele, maar werkende oplossingen van ons Amaryllis. Vergeet dus tante Kaat, en haar “gouden praat”, dit is hier veeeeeel interessanter! 🙂

Wat ik me gaandeweg heb gerealiseerd en dat domineert eigenlijk alles: BUYING IS VOTING. Elke keer als je een product koopt, dan stem jij in met alles wat met dat product te maken heeft. De manier waarop het gemaakt is, waar het vandaan komt, hoe het getransporteerd wordt: je zegt JA tegen dat alles. Met andere woorden: je brengt een goedkeurende stem uit. Besef dat alsjeblieft, want als consument heb je veel meer macht dan je denkt.

Buying is voting.

Ik zeg altijd tegen mezelf, Amaryllis: denk twee keer na vooraleer je deze betaalkaart gebruikt. Stel jezelf telkens weer de vraag: is dit enkel te koop in deze verpakking? Kan ik het ook weigeren? Want als je nadenkt over de dingen die je koopt: dat heeft impact. Waarom willen wij trouwens altijd maar meer? Waarom willen wij eens niet minder…?

En van hieruit heb ik mezelf op 30 willekeurige dagen tijd geleerd om mijn vastgeroeste routines te doorbreken en zo om te schakelen naar een planeetvriendelijker én gezonder leven. Stap voor stap. En daarbij heb ik een hele hoop tips verzameld voor een hele hoop minder afval. Ik geef er morgen alvast 3 heel belangrijke die je meteen kunt toepassen.

Morgen dus zeker meer… voor een pak minder.

Deel dit artikel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Volg Allemaal eco! via sociale media...

Meest bekeken

Krijg updates

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

Geen spam, enkel meldingen over nieuwe blogs en updates.

Categorieën

Gelijkaardige posts

Related Posts