Waarom ama.eco? (deel 1)

Ik moet bekennen dat ik nooit uitgesproken “groen” ben geweest. Ik was groen met tussenpozen. Camouflagegroen dus eigenlijk. Je wilt groen zijn en ineens zit er bruin tussen. Hoewel ik onze planeet altijd wel belangrijk heb gevonden. Als kind van 9 jaar zat er al een mini-milieu-activiste in mij. 

Mijn bezorgdheid voor het Amazonewoud en het doodknuppelen van zeehondjes maakte van mij een ambitieus lid van Greenpeace. Met slogans op mijn schoolboeken zoals “No time to waste” en “Als ik niet recycleer, dan gaan de walvissen dood.”

Dus ik had dat wel in mij, om iets te ondernemen: ik wilde ook echt iets doen. Maar ik wist niet goed wat. Ik ben dan maar braaf naar school gegaan. 

Ondertussen heb ik gestudeerd, heb ik een diploma, maar ook al verschillende teleurstellingen in de liefde gehad waardoor ik al vaak verhuisd ben. En na elke verhuis stelde ik me telkens weer de vraag: waarom heeft een mens zoveel rommel nodig…?!

En toen ben ik voor mezelf eens beginnen nagaan hoeveel spullen ik gemiddeld per dag gebruik, verbruik, en het afval ervan weggooi. 

Balpennen, botervlootjes, yoghurtpotjes, shampooflessen, rietjes, oorstokjes, tandenborstels, plasticfolie, allerlei soorten zakjes en verpakkingen… Ons gezin was tot voor kort verantwoordelijk voor een gigantische berg afval. 2 PMD zakken en 2 andere afvalzakken per maand. 

Na enig zelfonderzoek stelde ik vast dat mijn grootste wapenfeit op ecologisch vlak mijn 8 jaar oude hybride auto is waarmee ik naar optredens en opnames rij en veel te veel kilometers vreet. Het openbaar vervoer is voor mij geen alternatief, want dan geraak ik ‘s nachts niet thuis.

Zo zie je maar. Ik ben niet heiliger dan de paus. Ik probeer, net zoals jullie.

Morgen meer… of juist minder 

Deel dit artikel!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Volg Allemaal eco! via sociale media...

Meest bekeken

Krijg updates

Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief

Geen spam, enkel meldingen over nieuwe blogs en updates.

Categorieën

Gelijkaardige posts

Related Posts